Ponyverzorgcursus

ponyverzorgcursusBinnenkort zal er weer een pony verzorgcursus van start gaan. De cursus zal bestaan uit een viertal lessen en is geschikt voor kinderen vanaf groep vier. In de lessen zal zowel de theorie als de praktijk aan bod komen.
In de eerste les zal de verzorging van de pony en het gedrag van de pony centraal staan. De kinderen zullen in de eerste les leren welke borstels er allemaal zijn en vervolgens zullen we de pony gaan borstelen en naar het gedrag van de pony kijken.
In de tweede les kan nog verder ingezoomd worden op de verzorging van de pony. Ook leren de kinderen een halster bij de pony om te doen en ook het rijden zal aan bod komen. In de derde les zullen we kijken hoe we de pony in het zonnetje kunnen zetten en de pony gaan longeren. Wat longeren is… dat zal u kind na het volgen van deze les aan u kunnen vertellen.  De laatste les zal bestaan uit een examen en  zal er gereden worden met paard en wagen. Alle lessen zullen van 10.00 uur tot 11.30 uur duren, behalve de laatste les deze duurt twee uur en zal van 10.00 tot 12.00 uur zijn.

De lessen zullen op 5 en 19 april zijn en op 3 en 17 mei zijn. De kosten voor de hele cursus bedragen € 50,-. Vooraf graag even inschrijven, er hangt een inschrijfformulier op de kinderboerderij, of schrijf hier in! Het geld kan de eerste les meegebracht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *