Welkom bij Cantecleer stadstuinderij

2013-04-18-pro2

De kinderboerderij heeft een ruime locatie voor een stadstuinderij. Op steenworp afstand van de boerderij, in het prachtige groene hart van Kampen wordt de tuinderij sinds afgelopen winter stapje voor stapje ingericht.

We kweken groente, kruiden en bloemen, met vrijwilligers, stagiaires, en verder iedereen die mee wil helpen. De producten worden verkocht in het winkeltje op de kinderboerderij, en we zijn druk bezig met andere afzetpunten. Zoals de Kamper Horeca, maar ook zorginstellingen, bedrijfskantines en scholen hebben onze interesse.P1280271

Het centrale doel van de stadstuinderij is om de band herstellen tussen mens en voedsel. Kinderen kunnen bijvoorbeeld leren hoe een courgette groeit, en dat elk seizoen zijn mooie verrassingen heeft. Ook vinden we het belangrijk dat de producten lokaal worden verkocht. Groente van eigen bodem, voor eigen stad. Kleinschalig, met aandacht voor kringlopen, en een miniem aantal voedselkilometers per product. Daarnaast wordt de stadstuinderij een mooie gif- en kunstmestvrije, biodiverse plek in de stad, waar bijen en andere insecten zich thuis voelen. Er zijn veel bloemen en draagplanten voor insecten. Ideeën voor een mooi insectenhotel zijn in de maak. 

2013-08-04 zelf plukken

Er zijn andere interessante aspecten. Zo hebben we een klein permacultuurtuintje, een turkse groentetuin en werken er meerdere vrijwilligers op constante basis heerlijk in de buitenlucht. Ook sluiten er meerdere keren in de week stagiaires aan. Soms ontstaat spontane hulp op andere manieren, zoals mensen die groenteplantjes laten ontkiemen op hun vensterbank voor de tuinderij, of het aanbieden van bodemonderzoek als stage opdracht. We hopen nog meer samenwerkingen te kunnen aangaan, ook in de zorg en educatie.

Bij het winkeltje van de kinderboerderij wordt de groente verkocht. In Augustus gaat het bakhuisje weer open en zal worden ingericht als winkeltje.  Al een aantal keer is groenteverkoop rechtstreeks vanaf de tuinderij een succes geweest. We proberen dit elke zaterdag te doen.

P1280471Op meerdere momenten in het jaar proberen we een klein evenement te organiseren zoals lente- en oogstfeesten. De dag van de stadslandbouw was de aftrap van het nieuwe seizoen. Met een kop heerlijke Kamper uiensoep, stokbroodjes roosteren bij een vuur en praten over stadslandbouw.

Voor informatie, neem contact op met Hanjo Ijkhout 038-332 36 18

dag vd stadslandbouw2 copy

Comments are closed.

Comments are closed