Aan alle kinderen in Kampen

PietenzolderAfgelopen week kwam er op Kinderboerderij Cantecleer een bijzondere brief binnen. Hij kwam van de Kletspraatpiet met een vraag om een slaapplek in Kampen. Voor hemzelf en voor Twijfelpiet, maar die weet nog steeds niet zeker of hij wel of niet komt….

 

Natuurlijk zijn alle pieten welkom bij ons, dus hebben wij voor een leuke Pietenkamer gezorgd op onze hooizolder. Met een mooie hangmat, een lekker kussen en dekbed, en zelfs een uitzicht op de maan die door de bomen schijnt. Kletspraatpiet heeft er heerlijk kunnen slapen, tot hij

’s morgensvroeg door de haan wakker werd gekraaid!

 

Nu vertelde Kletspraatpiet ons waarom Twijfelpiet niet weet of hij wil komen; Twijfelpiet hoorde allemaal rare verhalen in Spanje en hij weet niet zeker of de kinderen in Nederland wel het hele jaar lief zijn voor elkaar… Nou, wij zien heel veel van jullie op de kinderboerderij en wij weten zeker dat er heel veel lieve kinderen zijn in Kampen! Natuurlijk is er wel eens een kleine ruzie, maar die duurt nooit lang en het komt altijd weer goed. Daarom hebben wij iets bedacht om Twijfelpiet over te halen om toch naar Kampen te komen.

 

Wij hebben op de hooizolder een boom zonder blad neergezet, in de Pietenkamer. Als we nu allemaal op een blad schrijven wie er heel lief is geweest en waarom, dan zit de boom straks vol met gekleurde bladeren! Als er zo’n mooie boom staat in de kamer, dan komt Twijfelpiet vast wel slapen op de kinderboerderij. Denken jullie ook niet?

 

Om het extra gezellig te maken gaan wij op woensdag- en vrijdagmiddag, om 16.30 uur een leuk Sinterklaasverhaal voorlezen op de hooizolder. Iedereen mag dan ook zijn of haar schoen zetten, het liefst wel met een briefje erin waar je naam en leeftijd op staan, en of je een huisdier hebt. (en natuurlijk ook of het een hond, kat, chincilla of tamme rat, etc. is)

 

We hopen heel erg dat iedereen ons mee wil helpen om te laten zien dat er heel veel lieve kinderen in Kampen wonen. Dus graag tot ziens in de Pietenkamer!

 

Kinderboerderij Cantecleer

 

Waar:                   kinderboerderij Cantecleer op de hooizolder

Wanneer:           woensdag 20 en 27 november, vrijdag 22 en 29 november

Hoe laat:             om 16.30 uur en het duurt ongeveer 20 minuten