• Instagram
  • Facebook
  • Twitter

Activiteiten 2022

Vrijdag 11 februari 2022 14.00-16.30: Jeugdclub: Thema winter (gratis voor leden, geen lid €2,50) open inloop

De eerste jeugdclub van het jaar starten we met een gezellige middag waarbij we de vogels flink gaan verwennen. Zo gaan we onder andere een vogelvoermannetje maken om mee te nemen naar huis, een voerslinger voor op de boerderij maar ook gaan we natuurschilderijtjes maken en boomknoppen bestuderen en jullie mogen jezelf ook verwennen met warme chocomel en een geroosterde marshmallow.

Hebben jullie er ook al zin in? Geef je dan snel op voor 8 februari. VOL=VOL!

 

Dinsdag 22,23,24 februari 08.30-11.30: Cursus dierverzorging: (€12,- p.p.)

Vindt jij het ook zo leuk om te helpen bij de verzorging van de dieren? Tijdens deze cursus gaan we al onze dieren bij langs om ze samen met jullie te verzorgen.

Wanneer je met succes hebt deelgenomen aan deze cursus krijg je een diploma.

Wil jij ook meedoen en ben je 6+? Geef je dan snel op voor 14 februari VOL=VOL!

 

Dinsdag 22 februari 14.00-16.00 uur: Dag van het paard (€2,50) open inloop

Tijdens deze middag hebben we allerlei activiteiten met en voor de paarden. We gaan wat lekkers maken voor de paarden, zorgen voor een schone stal/weide en ook kun je een rondje op het paard rijden en een rondje mee met de paardenkar. Heb je alles gedaan dan kun je natuurlijk ook nog heerlijk spelen op de boerderij. Om 16.00 zijn de activiteiten klaar maar moeten alle andere dieren ook nog gevoerd worden wie weet kun je daar ook nog bij helpen.


Donderdag 24 februari 14.00-16.00 uur: Gezellige middag (€2,50) open inloop

We gaan er een gezellige middag van maken met genoeg dingen om je 2 uur lang te vermaken. Zo kun je een broodje bakken, spelletjes spelen, wordt er elk half uur een ander dier gekozen om wat mee te doen. Denk aan; koe borstelen, cavia vasthouden, ezel poetsen enz. maar ook kun je heerlijk spelen op de hooizolder.

 

Woensdag 16 maart 2022 14.00-16.30: Jeugdclub: Thema Lente/jonge dieren (gratis voor leden, geen lid €2,50) open inloop

Yes! Het is weer de tijd van de jonge dieren, het mooie weer en de planten die gaan groeien. Worden jullie daar ook zo blij van? Tijdens deze jeugdclub gaan we de jonge dieren knuffelen/vasthouden, een nepschaap scheren, een potje memory spelen over jonge dieren of helpen met het borstelen van de dieren. Een rondje met de paardenkar of een ritje op het paard is ook een optie. daarnaast gaan we de wilde dieren helpen door zaad te verspreiden een insectenhotel te maken en wie weet nog meer. Wil jij erbij zijn? Geef je dan op voor 11 maart VOL=VOL!

 

Vrijdag 18 maart 2022 13.00-16.00: Pannenkoekendag

Tijdens deze nationale pannenkoekendag nodigen we verzorgingstehuizen uit om bij ons een pannenkoek te komen eten en natuurlijk ook om onze dieren te zien en te voelen en om onze boerderij te bekijken. Ook jullie zijn van harte welkom om samen met je opa en/of oma een bezoekje te komen brengen en een heerlijke pannenkoek te eten.

 

Vrijdag 1 april 2022 14.00-16.30: Jeugdclub: Thema voorjaar/zaaien (gratis voor leden, geen lid €2,50) open inloop

Het is weer tijd om te zaaien. Hebben jullie ook van die groene vingers? Helpen jullie mee om de aardappels te poten zodat we er in september met het oogsten heerlijke chips van kunnen maken? Ook gaan we met elkaar pompoen voorplanten in een glas en dit potje mooi versieren. de pompoenen kunnen we dan gebruiken met elkaar in oktober tijdens de jeugdclub herfst. We gaan ook nog een vogelverschrikkertje maken om ervoor te zorgen dat de vogels jou planten met rust laat. Hebben jullie er ook al zin in? Geef je dan op voor 25 maart VOL=VOL!

 

Zaterdag 9 april 2022 10.00-13.00: Paasactiviteit

Samen met Tante Vroesh gaan we er weer een leuke paasactiviteit van maken.

Voor €2,50 kun je een strippenkaart kopen waar je allerlei leuke dingen mee kan doen zoals;

Paaseieren zoeken, geschminkt worden, eieren versieren, met de paashaas op de foto en knuffelen met de dieren. Wij hebben er heel veel zin in!

 

Dinsdag 3 & Woensdag 4 mei 2022: Ponyboerderijkamp (€40 p.p.)

Ben jij gek van pony’s en/of vindt jij het fantastisch om de hele dag op de boerderij te zijn en zelfs een nachtje te komen slapen? Dan is dit ponyboerderijkamp echt wat voor jou. Ook als je niet van pony’s houdt maar de boerderij en andere dieren wel leuk vindt is dit kamp super geschikt. We gaan met elkaar klussen, paardrijden, dieren verzorgen, spelletjes spelen, genieten van het kampvuur en nog veel meer! Wij kijken er alweer naar uit. Als dat voor jou ook zo is  en je bent 7+ wacht dan niet te lang en geef je snel op voor 20 april! Het kamp zal zijn van dinsdag 10.00 tot woensdag 16.00. VOL=VOL!

 

Vrijdag 6 mei 2022 14.00-16.00: Gezellige middag (€2,50) open inloop

We gaan er een gezellige middag van maken met genoeg dingen om je 2 uur lang te vermaken. Zo kun je een broodje bakken, spelletjes spelen, wordt er elk half uur een ander dier gekozen om wat mee te doen. Denk aan; koe borstelen, cavia vasthouden, ezel poetsen enz. maar ook kun je heerlijk spelen op de hooizolder.

 

Woensdag 18 mei 2022 14.00-16.30: Jeugdclub: Thema Sloot/ Insecten (gratis voor leden, geen lid €2,50) open inloop

Tijdens deze middag gaan we aan de slag met zaadbommetjes maken, gaan we vissen bij de sloot en nemen we leuke diertjes/plantjes mee naar de boerderij om daar het slootaquarium in te richten, we maken een fontein voor de insecten en we gaan insecten vangen om ze eens goed te bestuderen. Ben jij ook dol op al deze kriebelbeestjes en vindt je het leuk om ons hier mee te helpen? Geef je dan op voor 9 mei! VOL=VOL!

 

Zaterdag 28 mei 2022 10.00-16.00: Voorjaarsfeest 

Het voorjaarsfeest zal boordevol zitten met leuke activiteiten en is voor alle leeftijden geschikt! Kom ook en kijk wat er allemaal te doen is.

 

Vrijdag 8 juli 2022 14.00-16.30: Jeugdclub: Thema Oudhollandse Spelen (gratis voor leden, geen lid €2,50) open inloop

Voordat het schooljaar ten einde loopt sluiten we dat met elkaar af met heel veel oud Hollandse spelletjes/activiteiten zoals; koek/snoephappen, springtouwen, kloslopen, stelten lopen, knikkeren, knikkers maken, vlieger maken, en nog heel veel meer oudhollandse spelletjes. Hebben jullie ook zin om leuke spelletjes te doen en mooie dingen te maken? Geef je dan op voor 27 juni VOL=VOL!

 

Dinsdag 19 juli 2022 10.00-12.00: Boerenspelletjes 8- (€3,- p.p.)

Ben jij jonger dan 8 jaar en vindt je het leuk om allemaal spelletjes te komen doen met een boerenthema? Kom dan ook deze ochtend samen met ons en de andere kinderen spelen. Je kunt racen met de kruiwagen, hoefijzer gooien, een laarzenrace doen, het dierengeluidenspel spelen of ben jij het snelst op de trekker? Kom langs en doe mee met deze gezellige boerenochtend. Wij zien je graag dus geef je snel op voor 11 juli.

 

Woensdag 20 juli 2022 13.00-16.00: Wighlandgames 8+ (€5,- p.p. of €20,- per team van 4 personen)

Voor de stoere jongens en meiden/vaders en moeders die 8+ zijn gaan we dit jaar weer de Wighlandgames organiseren. Tijdens verschillende spellen nemen jullie het als team op tegen de andere teams en strijden jullie om de eerste plek. Het leukste is natuurlijk om je als team op te geven maar kun je geen teamgenoten vinden kun je je natuurlijk ook los opgeven zodat wij jullie kunnen koppelen als teamgenoten maar dat kan natuurlijk alleen als er genoeg mensen zijn die zich opgeven. Geef je op voor 11 juli. Deze activiteit kan alleen doorgaan bij genoeg deelname en VOL=VOL!

 

Dinsdag 26 juli 2022 08.30-20.00: Dagje met de boer(in) mee  (€20,- p.p.)

Zijn jullie ook het liefst een hele dag op de boerderij en baal je ervan als we dicht gaan om 17.00 dan heb je nu geluk. Met deze activiteit mag je de hele dag dieren verzorgen, spelen en we gaan natuurlijk nog veel meer doen zoals bijvoorbeeld je eigen avondeten maken en lekker spelen op de hooizolder en wandelen met de dieren en vast nog veel meer. Wij hebben er weer heel veel zin in om samen met jullie er een leuke dag van te maken. Ben je 7+ en lijkt deze dag je ook fantastisch geef je dan op voor 18 juli. VOL=VOL!

 

Donderdag 28 juli 2022 10.00-12.00: Dag van het paard (€2,50 p.p.) open inloop

Tijdens deze ochtend hebben we allerlei activiteiten met en voor de paarden. We gaan wat lekkers maken voor de paarden, zorgen voor een schone stal/weide en ook kun je een rondje op het paard rijden en een rondje mee met de paardenkar. Heb je alles gedaan dan kun je natuurlijk ook nog heerlijk spelen op de boerderij. Om 16.00 zijn de activiteiten klaar maar moeten alle andere dieren ook nog gevoerd worden wie weet kun je daar ook nog bij helpen.

 

Dinsdag 2 augustus 2022 10.00-12.00: Waterspeelochtend 8- (€3,- p.p.)

Ben je jonger dan 8 jaar en geniet jij ook zo van het spelen met water? Dan is deze ochtend echt wat voor jou. Tijdens deze ochtend kun je de dieren schone bakken met water geven en kun je allerlei waterspelletjes spelen. Kom ook langs en dan maken we er een gezellige ochtend van. Geef je op voor 20 juli!

 

Woensdag 3 augustus 2022 13.00-16.00: Waterspektakel 8+(€5,- p.p. of €30,- per team van 6 personen)

Voor de stoere jongens en meiden/vaders en moeders die 8+ zijn gaan we dit jaar weer een waterspektakel organiseren maar dit jaar komt het er iets anders uit te zien. Tijdens verschillende waterspellen nemen jullie het als team van 6 personen op tegen de andere teams en strijden jullie om de eerste plek. Het leukste is natuurlijk om je als team op te geven maar kun je geen teamgenoten vinden kun je je natuurlijk ook los opgeven zodat wij jullie kunnen koppelen als teamgenoten maar dat kan natuurlijk alleen als er genoeg mensen zijn die zich opgeven. Geef je op voor 20 juli. Deze activiteit kan alleen doorgaan bij genoeg deelname en VOL=VOL!

 

Dinsdag 9 & Woensdag 10 augustus 2022: Ponyboerderijkamp (€40,- p.p.)

Ben jij gek van pony’s en/of vindt jij het fantastisch om de hele dag op de boerderij te zijn en zelfs een nachtje te komen slapen? Dan is dit ponyboerderijkamp echt wat voor jou. Ook als je niet van pony’s houdt maar de boerderij en andere dieren wel leuk vindt is dit kamp super geschikt. We gaan met elkaar klussen, paardrijden, dieren verzorgen, spelletjes spelen, genieten van het kampvuur en nog veel meer! Wij kijken er alweer naar uit. Als dat voor jou ook zo is en je bent 7+ wacht dan niet te lang en geef je snel op voor 20 april! Het kamp zal zijn van dinsdag 10.00 tot woensdag 16.00. VOL=VOL!

 

Dinsdag 16 augustus 2022 13.30-15.30: Dag van het schaap en de koe (€2,50) open inloop

Tijdens de dag van het schaap en de koe gaan we allerlei activiteiten organiseren met, over  en voor de schapen en de koeien. Zijn jullie ook dol op deze 2 prachtige diersoorten? Kom dan ook langs en doe mee!

 

Woensdag 17 augustus 2022 13.30-15.30: Dag van het konijn en de cavia (€2,50) open inloop

Deze dag gaan we extra aandacht besteden aan de konijnen en de cavia’s. we maken wat lekkers voor ze. We gaan ze aaien en borstelen. En we gaan wat leuks voor ze maken. Komen jullie ons ook helpen?

 

Zaterdag 20 augustus 2022 13.30-15.30 Dag van het paard en de ezel (€2,50) open inloop

Tijdens deze dag zetten we de paarden en de ezels in het zonnetje. We kunnen ze een heerlijke poetsbeurt geven. Wat lekkers voor ze maken maar natuurlijk kunnen we ook met ze wandelen of er zelfs een rondje op rijden. Komen jullie ook?

 

Dinsdag 23 augustus 2022 13.30-15.30 Dag van de geit en het varken (€2,50) open inloop

De geiten en onze 2 varkentjes houden wel van wat verwennerij. Dus kom ook naar deze middag en help ons om wat lekkers te maken. Of neem de tijd om deze dieren heerlijk te knuffelen/borstelen. Tot dan!

 

Zaterdag 27 augustus 2022 13.30-15.30: Gezellige middag (€2,50) open inloop

We gaan er een gezellige middag van maken met genoeg dingen om je 2 uur lang te vermaken. Zo kun je een broodje bakken, spelletjes spelen, wordt er elk half uur een ander dier gekozen om wat mee te doen. Denk aan; koe borstelen, cavia vasthouden, ezel poetsen enz. maar ook kun je heerlijk spelen op de hooizolder.

 

Woensdag 7 september 2022 14.00-16.30: Jeugdclub: Thema Oogsten

Het is zover de aardappels kunnen uit de grond en daar kunnen we natuurlijk heerlijke chips van maken. Verder gaan we aan de slag om heerlijke geurpotjes en thee te maken en we gaan samen met jullie uilenballen pluizen. Lijkt jou dit ook zo leuk wacht dan niet langer en geef je op voor 29 augustus!  VOL=VOL!

 

Zaterdag 10 september 2022 10.00 uur tot 13.00 uur: Tante Vroeshdag

 

Dinsdag 4 oktober 2022 14.00-16.30: Dierendag (€2,50) open inloop

Eigenlijk is het natuurlijk elke dag dierendag. Maar dierendag is natuurlijk een goede reden om er een echt feest van te maken en de dieren deze dag flink te verwennen. Er zijn natuurlijk ook genoeg leuke dingen voor jullie te doen zoals bijvoorbeeld een ritje op een pony, geschminkt worden, een fotohoekje waar je op de foto kan en vast nog veel meer. Komen jullie ook langs?

 

Dinsdag 18 oktober 2022 08.30-20.00 uur: Dagje met de boer(in) mee (€20,- p.p.)

Zijn jullie ook het liefst een hele dag op de boerderij en baal je ervan als we dicht gaan om 17.00 dan heb je nu geluk. Met deze activiteit mag je de hele dag dieren verzorgen, spelen en we gaan natuurlijk nog veel meer doen zoals bijvoorbeeld je eigen avondeten maken en lekker spelen op de hooizolder en wandelen met de dieren en vast nog veel meer. Wij hebben er weer heel veel zin in om samen met jullie er een leuke dag van te maken. Ben je 7+ en lijkt deze dag je ook fantastisch geef je dan op voor 10 oktober. VOL=VOL!

 

Vrijdag 21 oktober 2022 13.00-16.00: Pizzaspeurtocht (€3,50 p.p.)

Om een pizza te bakken heb je heel veel verschillende ingrediënten nodig. Deze kun je verdienen door verschillende opdrachten te doen of vragen te beantwoorden. Wanneer alle ingrediënten verzameld zijn kun je beginnen met het bakken van een pizza. Houden jullie ook van spelletjes en bakken? Dan is deze activiteit echt iets voor jou! Dus geef je dan snel op voor 10 oktober! VOL=VOL!

pizzaspeurtocht Kinderboerderij Cantecleer

 

Vrijdag 28 oktober 2022 14.00-16.30: Jeugdclub: Thema Herfst (gratis voor leden, geen lid €2,50) open inloop

Het is weer de tijd dat de natuur allerlei moois laat vallen en laten we daar nou mooi gebruik van kunnen maken. We kunnen leuke dingen maken van blaadjes en andere natuurlijke materialen. We kunnen heerlijke koekjes bakken met noten en je kunt ook weer een prachtig pompoengezicht maken. Heb jij er ook al zin in? geef je dan op voor 20 oktober! VOL=VOL!

 

Vrijdag 2 december 2022 14.00-16.30: Jeugdclub: Thema Sinterklaas: (gratis voor leden, geen lid €2,50) open inloop

Het is altijd even afwachten maar we gaan ervan uit dat ook dit jaar Sint met zijn pieten in Nederland aankomen en dat is een goede reden voor een feestje. Helpen jullie de pieten ook met pepernoten bakken? Of helpen jullie de stalpiet? Of zijn jullie ook  goed in het lopen van een parcours met pakjes? Of kunnen jullie de code van de pakjes kraken? Kom ook en kijk of jij ook een echte piet bent! Geef je op voor 23 november! VOL=VOL!

 

Vrijdag 23 december 2022 13.00-16.00: Kerstactiviteit (€3,-) open inloop

Het is alweer bijna Kerst en de dieren van Kinderboerderij Cantecleer willen ook wel eens kerst vieren.
Zo zouden de kippen graag vanuit hun hok willen genieten van een heerlijk warm vuurtje met gezellige kerstmuziek. Onze paarden willen graag rendier spelen en voor een arrenslee lopen. Onze varkentjes zouden graag willen genieten van een heerlijk kerstdiner.
Om deze reden willen we jullie vragen om langs te komen en er samen met ons en de dieren een fantastische kerst van te maken. Dat moet lukken toch?

 

Vrijdag 30 en zaterdag 31 december 2022: Oliebollenverkoop

 

Woensdag 4 januari 2023: Vulkoekenspeurtocht (€2,50 p.p.)

Om een heerlijke vulkoek te bakken heb je natuurlijk veel verschillende ingrediënten nodig. Deze ingrediënten kun je verdienen door verschillende activiteiten te doen. Als je alle ingrediënten verzameld hebt kun  je aan de slag om je vulkoek te bakken. Ben jij ook een echte koekenbakker en lijkt dit je leuk? Geef je dan op voor 28 december! VOL=VOL!