• Instagram
  • Facebook
  • Twitter

Bollenactie

Uitgebloeide bollen! Lever ze af tijdens een ‘Fleurig Ommetje’ bij onze kinderboerderij
U kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel.
Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen.
Ook dit jaar worden kinderboerderijen weer blij van deze uitgebloeide bollen. Op kinderboerderij Cantecleer kunnen de uitgebloeide bollen (liefst zonder aarde) overdag in een speciale bak of mand bij het toegangshek gedaan worden.

Fleurig Ommetje
Tot nader order zijn kinderboerderijen nog gesloten vanwege de corona maatregelen. Afgeven kan dus niet. Maar tijdens een wandeling even de bollen langsbrengen kan wel. Natuurlijk even afstand houden. Zo komen we met elkaar in beweging voor een fleurige buurt.

Hergebruik groen
De ingeleverde bloembollen worden later dit jaar herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij zodat iedereen volgend jaar weer kan genieten van de kleurenpracht.

Bijenlandschap
Kinderboerderij Cantecleer is aangesloten bij het Bijenlandschap / Groene cirkels
De inleveractie van bloembollen is één van de acties die de kinderboerderijen in 2021 organiseren om samen met de andere partners aandacht te vragen voor een bij- en insectenvriendelijke omgeving en zo ook de (wilde) bijen en insecten extra aanbod te bieden d.m.v. bloemenpracht.