De Dieren

Koe – Ras, Dahomey


Het Dahomeydwergrund is een Afrikaans runderras uit Dahomey. Het is een van de kleinste runderen ter wereld. Vaarzen zijn ongeveer 80 tot 90 cm groot, stieren 90 tot 100 cm.


Bonte Bentheimer landvarken


De Bonte Bentheimer is een varkensras uit het Graafschap Bentheim in het Emsland en het aangrenzende deel van Drenthe, met name rond Coevorden.


Haflinger paard


De haflinger is een paardenras. Haflingers komen van oorsprong uit Zuid-Tirol uit het dorpje Hafling, vandaar de naam Haflinger.


Zwartbles Schaap

Het Zwartblesschaap is een groot, goed bespierd en stevig schaap dat qua type tussen Texelaar en Melkschaap in staat. Het staat hoog op de benen, heeft een lange, bewolde staart en is ongehoornd. De oren staan horizontaal. Het heeft een bruinzwarte vacht met op de kop een bles, terwijl ook de onderbenen en de staartpunt wit zijn.

 

 

 

 


Jacobschaap


Zoals bij veel oude rassen is de herkomst van het Jacobschaap in nevelen gehuld. Gevlekte schapen zijn al bekend van vóór onze jaartelling. Het Jacobschaap ontleent zijn naam aan het Bijbelse verhaal over Jacob, die als beloning alle gevlekte schapen uit de kudde van Laban mocht afzonderen en behouden.


Shetland schaap


De oorsprong van de Shetland ligt in Noorwegen. Noorse kolonisten brachten rond 800 na Chr. Noorse kortstaartschapen mee naar de Shetland eilanden. De aanwezige rassen – Hebridian en Soay- en de afgelegenheid van de eilanden hebben geleid tot dit specifieke wolras. De Shetland is sinds 150 jaar onveranderd.


Nubische geit

Nubische Geit
De Anglo-Nubische geit is een geitenras, dat in Engeland is ontstaan door een aantal verschillende maar voornamelijk Oosterse rassen met elkaar te kruisen. In de tweede helft van de negentiende eeuw werden er op Engelse stoomboten melkgeiten uit Egypte en andere delen van Afrika meegenomen.

 

 

 

 

 


Dwerggeit


De West-Afrikaanse dwerggeit is een geitenras dat van oorsprong uit Midden- en West-Afrika komt. Het gaat om een dwergvorm met korte poten, gedrongen romp en dikke buik. In Afrika wordt het ras gehouden voor het vlees en de huiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Alpaca


De alpaca is een evenhoevig zoogdier uit Zuid-Amerika uit de familie van de kameelachtigen.


De Ezels


De ezel is een zoogdier uit de familie van de paardachtigen. De wetenschappelijke naam van dit dier werd als Equus asinus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.


De kip

De kip of het huishoen is een zeer bekende gedomesticeerde vogelsoort uit de familie van de fazantachtigen, die weer behoort tot de orde der hoendervogels. Deze hoendersoort is tevens de meest voorkomende vogelsoort ter wereld.


De Cavia


Cavia’s of Guinese biggetjes is een geslacht van kleine Zuid-Amerikaanse knaagdieren uit de familie Caviidae. Het zijn geen varkentjes en ze komen niet uit Guinea.


De kalkoen


De kalkoen (Meleagris gallopavo) is een vogel uit de familie van de hoenderachtigen en is familie van bijvoorbeeld de kip.


De Gans


Ganzen zijn grote, zwaargebouwde watervogels uit de familie Anatidae. Hierbinnen behoren ze tot de onderfamilie Anserinae.


Hertachtigen


Hertachtigen zijn herkauwende evenhoevigen, die zich kenmerken door het gewei van het mannetjeshert. Een mannelijk hert heet hert of bok en een vrouwelijk hert heet hinde.


Konijn


Het konijn is een zoogdier uit de familie der hazen en konijnen. Het is de enige soort uit het geslacht Oryctolagus. Het konijn wordt veelvuldig gehouden als huisdier.


Parelhoender


Parelhoenders zijn hoenderachtige vogels met veel ondersoorten. Ze worden ook wel poelepetaten of stipkippen genoemd. De familie telt 6 soorten.


Zwarte zwaan


De zwarte zwaan is bijna volledig zwart met enkel witte handpennen. De rozerode snavel is lichter op de punt. De poten zijn grijs.


Shetlandpony

De shetlandpony of shetlander is een klein maar krachtig ponyras, dat zijn naam ontleent aan de Shetlandeilanden in het uiterste noorden van Schotland. Shetlandpony’s behoren tot de kleinste pony’s ter wereld. De falabella is een nog kleiner paardenras maar wordt niet tot de pony’s gerekend.