Dieren

Op de boerderij vind je verschillende dieren. Ieder met zijn eigen behoeften aan zorg en aandacht, en allemaal maken ze een eigen geluid. Kom vooral ook gezellig langs om ze te aaien, te helpen met voeren en nog meer over ze te leren!

Koe – Ras, Dahomey


Het Dahomeydwergrund is een Afrikaans runderras uit Dahomey. Het is een van de kleinste runderen ter wereld. Vaarzen zijn ongeveer 80 tot 90 cm groot, stieren 90 tot 100 cm.


Bonte Bentheimer landvarken


De Bonte Bentheimer is een varkensras uit het Graafschap Bentheim in het Emsland en het aangrenzende deel van Drenthe, met name rond Coevorden.


Haflinger paard


De haflinger is een paardenras. Haflingers komen van oorsprong uit Zuid-Tirol uit het dorpje Hafling, vandaar de naam Haflinger.


Drents heideschaap


Het Bentheimer Landschaap vindt zijn oorsprong in Duitsland. In 1864 kwam het Bentheimer Landschaap reeds voor in het graafschap “Bentheim” en het aangrenzende zuidelijke Emsland.


Jacobschaap


 

Alpaca


De alpaca is een evenhoevig zoogdier uit Zuid-Amerika uit de familie van de kameelachtigen.


De Ezels


De ezel is een zoogdier uit de familie van de paardachtigen. De wetenschappelijke naam van dit dier werd als Equus asinus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.


De Nederlandse Toggenburger geit


De toggenburger is een geitenras dat afkomstig is uit het Zwitserse Obertoggenburg (kanton Sankt Gallen) en is vanwege zijn melkgevende eigenschappen naar diverse landen geëxporteerd.


De kip

De kip of het huishoen is een zeer bekende gedomesticeerde vogelsoort uit de familie van de fazantachtigen, die weer behoort tot de orde der hoendervogels. Deze hoendersoort is tevens de meest voorkomende vogelsoort ter wereld.


De Cavia


Cavia’s of Guinese biggetjes is een geslacht van kleine Zuid-Amerikaanse knaagdieren uit de familie Caviidae. Het zijn geen varkentjes en ze komen niet uit Guinea.


De kalkoen


De kalkoen (Meleagris gallopavo) is een vogel uit de familie van de hoenderachtigen en is familie van bijvoorbeeld de kip.


De Gans


Ganzen zijn grote, zwaargebouwde watervogels uit de familie Anatidae. Hierbinnen behoren ze tot de onderfamilie Anserinae.


Hertachtigen


Hertachtigen zijn herkauwende evenhoevigen, die zich kenmerken door het gewei van het mannetjeshert. Een mannelijk hert heet hert of bok en een vrouwelijk hert heet hinde.


Konijn


Het konijn is een zoogdier uit de familie der hazen en konijnen. Het is de enige soort uit het geslacht Oryctolagus. Het konijn wordt veelvuldig gehouden als huisdier.


Pauwen


Pauwen (Pavo) is een geslacht van middelgrote hoendervogels, waarvan de haan wordt gekenmerkt door een lange staart. Er zijn twee soorten: de blauwe pauw (Pavo cristatus) en de groene pauw (Pavo muticus).


Parelhoender


Parelhoenders zijn hoenderachtige vogels met veel ondersoorten. Ze worden ook wel poelepetaten of stipkippen genoemd. De familie telt 6 soorten.


Zwarte zwaan


De zwarte zwaan is bijna volledig zwart met enkel witte handpennen. De rozerode snavel is lichter op de punt. De poten zijn grijs.