Schoolreisje

Midden in het stadspark van Kampen vind u onze prachtige Kinderboerderij. Op de kinderboerderij is er voor iedereen veel te beleven en te ontdekken. Veel scholen uit de nabije omgeving en verder weg weten ons te vinden.

Hoe ziet een schoolreisje eruit bij kinderboerderij Cantecleer?

Afhankelijk van de groepsgrote gaat het schoolreisje uiteen in twee of drie groepen onder begeleiding van de kinderboerderij. Eén groep gaat de ingrediënten verzamelen die nodig zijn om een pannenkoek te pakken. En nee, dat doen we niet bij de supermarkt.

We nemen de kinderen mee, naar het kippenhok om eieren te rapen. Zoeken de koe op in het weiland en melken de koe. Hierna gaan de kinderen naar onze educatieve ruimte toe om graan te malen en zelf beslag te maken. Ondertussen worden er heerlijke pannenkoeken gebakken en krijgt elk kind een pannenkoek en een glaasje limonade.

Een ander groep speelt in onze speeltuin en gaat om de beurt in kleine groepjes een ritje maken op onze ponykar door het stadspark van Kampen. Na verloop van tijd rouleren de groepen.

Als het programma erop zit kunnen de kinderen nog rondkijken bij de dieren en onder begeleiding van volwassenen de knaagdieren op pakken. De meeste andere dieren zoals de geiten, schapen, pony’s en ezels laten zich ook graag aaien. Ook kunnen zij naar hartenlust spelen in de speeltuin en op het erf.

Waarom kiest men voor een schoolreisje op kinderboerderij Cantecleer?

De meeste scholen kiezen ervoor om een dagdeel bij ons op de kinderboerderij te verblijven. Er zijn verschillende redenen waarom scholen bij ons een schoolreisje boeken

  • De gunstige prijs van 4 euro per leerling
  • Het educatieve karakter
  • Als enige school aanwezig op de boerderij
  • De deskundige begeleiding vanuit de kinderboerderij


Reserveren?
U kunt voor het maken van een reservering onderstaand formulier invullen
Schoolreisjes zijn alleen ’s ochtends
Voor vragen bel: 06 30123777 of vul ons contactformulier in

Kalender word geladen......
captcha