Home

Van botermarkt tot Broederpoort
De stadsboeren van Kampen
Flora en Fauna van het gebied

Stadsburgerweyden
Blauwgrasland
Slootkanten en vegetatie

Kinderboerderij Cantecleer
Natuur in de stad
Vlinder en insectenposter
Vogelkaart

Poorten en Stadspark

Nadere Informatie
Routebeschrijving + Kaart
Colofon

Legenda

Voorwoord

StadsparkHet Kamper Stadspark bestaat ongeveer anderhalve eeuw.
Kinderboerderij Cantecleer is anderhalf decennium oud.
De Stadsburgerweyden zijn een half decennium geleden aangelegd. Deze drie gebieden samen vormen het Kamper Groene Hart. Een uniek gebied van formaat, centraal gelegen in de stad.
Het plantsoen op de wallen met haar poorten, de kinderboerderij als educatief centrum en de Stadsburgerweyden met hun vele levensgemeenschappen vormen samen een gebied waar we trots op mogen zijn, Dit gebied mogen we niet alleen voor onszelf houden. Iedereen moet ervan kunnen genieten. Er is hier veel te zien Let wel: zien is 'meer dan alleen maar kijken'. Zien is 'iets in je opnemen', Als u goed kijkt ervaart u hoe interessant en boeiend de natuur is. U wordt geprikkeld en wilt dan meer weten over alles wat er groeit en bloeit, Het Groene Hart heeft veel te bieden. Elk seizoen is weer anders. Ik daag u uit het gebied te bezoeken in het voorjaar, de zomer, de herfst en de winter. Met het winnen van de
Gemeentelijke Natuurprijs kregen we de gelegenheid dit boekje te laten samenstellen. Ik ben blij dat een enthousiaste groep medewerkers zich heeft ingezet om dit resultaat te bereiken. Kijk, zie en geniet van dit unieke stukje natuur in het centrum van de stad Kampen.

G.W.Zwakenberq
hoofd afdeling Groen en Landschap gemeente Kampen
Kampen, augustus 2000