Home

Van botermarkt tot Broederpoort
De stadsboeren van Kampen
Flora en Fauna van het gebied

Stadsburgerweyden
Blauwgrasland
Slootkanten en vegetatie

Kinderboerderij Cantecleer
Natuur in de stad
Vlinder en insectenposter
Vogelkaart

Poorten en Stadspark

Nadere Informatie
Routebeschrijving + Kaart
Colofon

Legenda

Routebeschrijving Print

Van Botermarkt tot broederpoort:
De hele route staat ook aangegeven in de routekaart. Hoewel de route vooral door het Groene Hart van Kampen loopt starten we in de binnenstad namelijk op de Botermarkt, een klein en gemakkelijk te vinden pleintje. Vanuit de oudestraat loopt u onder de Nieuwe Toren door, daarna linksaf en u staat op de Botermarkt. Hier aangekomen loopt u westwaarts de Broederstraat in. Na ongeveer 100 meter steekt u de oude stadsgracht de Burghel over. U loopt nu rechtdoor en ziet aan het eind van de straat de Broederpoort. Hier loopt u onderdoor.

Van Broederpoort naar kinderboerderij:
U vervolgt uw weg tot u bij de brug over de stadsgracht in het Stadspark komt. Hier slaat u rechtsaf. Na 50 meter ziet u links de kinderboerderij cantecleer. U loopt nu eerst rechtdoor, de Korteweg in. Na ongeveer 75 meter ziet u links de Stadsburgerweyden. Dit gebied kunt u op 2 manieren betreden: Of u maakt een rondwandeling door het weiland. Of, als u schone schoenen wilt houden neemt u de langs het weiland lopende broeksweg. Hierna loopt u weer terug via de Korteweg naar de kinderboerderij en u loopt het erf op.

Van kinderboerderij naar Cellesbroeksweg:
Aan het einde van het erf begint dan de route door de rest van het Groene Hart. Rechts van dit wandelpad ziet u de speelweide met enige houten speelbeesten en een waterpomp. Op de de T-splitsing kunt u rechtsaf slaan naar de zithoek van de Stadsburgerweyden. Linksaf kunt u de stinzenroute nemen. Bezoekt u de eerste zithoek, dan kunt u via het bomenlaantje weer op deze route terugkeren (zie kaartje). Via enkele kleine bruggetjes loopt u achter het zwembad langs.

Via Cellesbroeksweg naar Stadspark:
Als u bij de Europa allee (de autoweg) bent aangekomen slaat u linksaf de Cellesbroeksweg in, richting de binnenstad. Aan het eind hiervan bevindt zich de Cellesbroederspoort. Voor deze poort slaat u linksaf het park in. Na verloop van tijd ziet u aan uw rechterhand weer de Broederpoort.

Plattegrond